INNOVÁCIÓS MENTORHÉT -
NEM CSAK INNOVÁTOROKNAK!

VAN EGY JÓ ÖTLETED? ITT A LEHETŐSÉG, HOGY TOVÁBB FEJLESZD ÉS A MEGVALÓSÍTÁS ÚTJÁRA LÉPJ!
VAGY ÁLTALÁNOSSÁGBAN ÉRDEKEL AZ INNOVÁCIÓK VILÁGA?
BÁRHOGY IS VAN, VEGYÉL RÉSZT AZ ONLINE INNOVÁCIÓS MENTORHETÜNKÖN, ÉS HA VAN KEDVED, FEJLESZD AZ ÖTLETED NEVES SZAKÉRTŐK SEGÍTSÉGÉVEL ÉS NYERJ VELE!

Az előadások online, Microsoft Teams-en keresztül zajlanak. A program linkjét az előadást megelőzően küldjük ki a regisztrációban megadott email címre, ezért kérjük regisztrálj az alábbi linken.

REGISZTRÁCIÓ>>
A RÉSZLETES PROGRAM


Nap 1: Innovációs énkép, problémaorientáció, értékajánlat


Felvezető

Hódítsuk meg a jövőt - Néhány gondolat az Innovázióró programról, az Innovációs Mentorhétről és a beadandó pályaműről - Huszthy Balázs (Innovációmenedzsment Központ szakmai vezető, Szent István Egyetem)


Vendég startup: A SMAPPLAB

Hallgatói innováció a legnagyobb hazai agrárvállalatnál, avagy ki lehet egy egyetemi hallgató az innovációs porondon? Hogyan került be a SMAPPLAB innovációja a KITE portfóliójába? - Posta Donát (ügyvezető, SMAPPLAB Kft)


Workshop 1: Az innovációs ötletem értékajánlata

Az innovációs ötletem értékajánlata – Kinek és mit kínál az én innovatív ötletem? Ki lehet a hallgató az innovációs porondon? (EIT Digital)


Regisztráció

Az előadások online, Microsoft Teams-en keresztül zajlanak. A program linkjét az előadást megelőzően küldjük ki a regisztrációban megadott email címre, ezért kérjük regisztrálj az alábbi linken.

REGISZTRÁCIÓ>>


Nap 2: Piac és innováció


Workshop 1: Az innovációm és a Piac 1.

Az innovációm és a Piac 1. - Honnan tudhatom, hogy mire van szüksége a piacnak? Révész Sándor (közgazdász, ügyvezető, PlansLab Kft.) és Soltész Attila (pénzügyi elemző, ügyvezető, PlansLab Kft.)


Workshop 2: Az innovációm és a Piac 2.

Az innovációm és a Piac 2. - Hogyan fog az ötletem a piacra eljutni? Révész Sándor (közgazdász, ügyvezető, PlansLab Kft.) és Soltész Attila (pénzügyi elemző, ügyvezető, PlansLab Kft.)


Regisztráció

Az előadások online, Microsoft Teams-en keresztül zajlanak. A program linkjét az előadást megelőzően küldjük ki a regisztrációban megadott email címre, ezért kérjük regisztrálj az alábbi linken.

REGISZTRÁCIÓ>>


Nap 3: Ha meg tudod álmodni, meg is tudod tenni!


Workshop 1: Lépések az ötlettől a megvalósításig

Ha meg tudod álmodni, meg is tudod tenni! - Lépések az ötlettől a megvalósításig: Hogyan tervezd meg az ötleted megvalósítását? - Angyalné Dr. Alexy Márta (agrászakértő, EIT Digital) és Tarcsi Ádám (business mentor, EIT Digital)


Vendég startup: bedrock.farm

Innovációk megvalósításának tervezése egy élelmiszeripari startupnál, a bedrock.farm-nál - Balázs Bence (társalapító, bedrock.farm)


Regisztráció

Az előadások online, Microsoft Teams-en keresztül zajlanak. A program linkjét az előadást megelőzően küldjük ki a regisztrációban megadott email címre, ezért kérjük regisztrálj az alábbi linken.

REGISZTRÁCIÓ>>


Nap 4: Finanszírozás és ötletvédelem


Workshop 1: Honnan lesz pénzem az ötletem megvalósítására?

Körkép a hazai befektetési és finanszírozási piacról - Soltész Attila (pénzügyi elemző, ügyvezető, PlansLab Kft.)


Vendég startup: Alzagro Kft.

Hogyan jutott pénzügyi forráshoz egy apró agrárstartup, az Alzagro, és hogyan tudják a leghatékonyabban felhasználni? - Dr. Túri Zalán (Alapító, Alzagro Kft.)


Workshop 2: Az innovációs ötletem védelme

Az innovációs ötletem védelme - Tarnai Király Zsófia (Szellemitulajdon szakértő, Szent István Egyetem)


Zárás

Az Innovációs Mentorhét összefoglalója & hogyan tovább az Innovázió 1.0 programban? - Huszthy Balázs (Innovációmenedzsment Központ szakmai vezető, Szent István Egyetem)


Regisztráció

Az előadások online, Microsoft Teams-en keresztül zajlanak. A program linkjét az előadást megelőzően küldjük ki a regisztrációban megadott email címre, ezért kérjük regisztrálj az alábbi linken.

REGISZTRÁCIÓ>>


NYEREMÉNYEKHA ÚGY DÖNTESZ, HOGY FEJLESZTED AZ INNOVÁCIÓS ÖTLETED, MÉG IZGALMAS NYEREMÉNYEK IS VÁRNAKHOGYAN TUDOD AZ ÖTLETEDET MEGVERSENYEZTETNI?


1. Regisztrálj!

Regisztrálj itt, a "Nevezés" menüpont alatt, a legfontosabb adataid megadásával. Egyéni nevezőket és csapatokat egyaránt várunk.


2. Kezdd el!

Kezdd el kidolgozni az innovációs ötleted az Innovázió PPT- és Word-sablon alapján, amit a weboldalunkon a Nevezés menüpont alatt tölthetsz le. (Ezt a sablont kell beküldened november 12-ig az innov@szie.hu email címre!)


3. Vegyél részt!

Vegyél részt az október végi online mentorprogramunkon és az online konzultációinkon, ahol szakemberek segítik a pályázati anyagod fejlesztését.


4. Véglegesítsd és add be a munkád!

Véglegesítsd a szakmai anyagod (word és ppt sablonok), készítsd el a végleges prezentációd és add le az innov@szie.hu email címre november 12-ig.


A pályaműved beadásának módja

A pályaműved végleges változatát egy, a weboldalunkról (a Nevezés menüpont alatt) letölthető Word- és PPT-sablonban kell elkészítened, tehát két anyagot kell leadnod: Egy dokumentumot és egy prezentációt.

Amit a pályaművedben be kell adnod (a sablonban megtalálható!):

• Borító a címmel és a szerzővel

• Probléma, amire az ötleted megoldást kínál

• Az innovációs ötlet, egyedi értékajánlat

• A piac és a versenytársak

• Az ötlet megvalósíthatósága

• TE, mint innovátor – miért foglalkozok a témával? És / vagy a csapatod (amennyiben van)

• Call to Action: hogyan tovább az ötleteddel? Milyen segítséget szeretnél kapni és kitől?


A pályaműved egy saját innovációs ötletre kell, hogy épüljön. Nem számít, hogy ezt már elkezdted fejleszteni, vagy még csak az ötlet szintjén van az innovációd, a zsűri annak egyediségét, megvalósíthatóságát, piaci lehetőségeit fogja értékelni.

A verseny pontos menetrendje


2020. október 12.: Start, a jelentkezések fogadása

2020. október 26-29.: Online mentorhét

2020 november 3.: Speed mentoring & online konzultáció

2020. november 12.: Pályaművek beadási határideje

2020. november 16.: Döntősök kiértesítése

2020. november 19.: Döntősök online felkészítése 1.

2020. november 25.: Döntősök online felkészítése 2.

2020. november 30.: Döntő


2020. október 26-29 között online mentorhetet, míg november 3-án online konzultációs napot tartunk. Minden alkalommal neves szakemberek segítik a pályamunkátok tökéletesítését! A mentorhét programját lásd lejjebb.


Az Innovációs Mentorhét programja nyitott, nem csak a pályamunkákat beadó hallgatók vehetnek rajta részt.


Az Innovációs Mentorhétre az alábbi linken tudsz regisztrálni:

REGISZTRÁCIÓ>>


A mentorhét részletes programjáról, a mentorokról a regisztrációban megadott email címre küldünk értesítést.

A zsűri tagjai neves és elismert hazai szakemberek. Felkérés alatt.

A verseny döntőjére 2020. november 30-án kerül sor. A döntőbe a legjobb 6 pályamű kerül.


A döntő során prezentálnod kell az ötleted az Innovázió zsűrije előtt. (A döntő formája a járványügyi helyzet miatt november közepén kerül meghatározásra.)

A pályaműveket semmiképpen nem a jelenlegi állapota alapján pontozza a zsűri, azaz nem az számít, hogy az ötleted a megvalósítás melyik fázisában van.
Amit a zsűri pontozni fog:

- A két beadott anyag (PPT, Word) külleme, struktúrája, igényessége, kidolgozottsága

- Az ötlet piaci megalapozottsága, azaz valóban van igény az innovációs ötletedre?

- Innovációs potenciál (milyen mértékű újdonságtartalommal bír az ötleted?)

- Megvalósíthatóság (technológiai és pénzügyi szempontból mennyire lehet reális esélye az ötlet megvalósításának?


NEVEZÉS / REGISZTRÁCIÓ A VERSENYRE

1. Regisztrálj!

Regisztrálj itt, a "Regisztráció" gombra kattintva, majd add meg a kért adatokat! Egyéni nevezőket és csapatokat egyaránt várunk.


2. Töltsd le a sablonokat és kezdd el!

Töltsd le az Innovázió word és ppt sablonokat, majd kezdd el kidolgozni az ötleted az Innovázió sablon alapján. (A versenyben való részvételhez mindkét sablont be kell küldened, azaz egy szöveges dokumentumot és egy prezentációt kell leadnod! (A két anyagot kell beküldened november 10-ig!)


3. Vegyél részt!

Vegyél részt az online mentorprogramunkon és az online konzultációinkon. Ezekről természetesen még tájékoztatjuk a regisztrált hallgatókat.


4. Véglegesítsd és add be a munkád!

Véglegesítsd a szakmai anyagod, készítsd el a végleges prezentációd és word dokumentumod, és add le az innov@szie.hu email címre november 12-ig.


KÉRDÉSEID VANNAK? SEGÍTÜNK!


1Milyen fázisú ötleteket vártok?
Bármilyen ötletre, projektre kíváncsiak vagyunk. Pályázhatsz akár egy apró ötlettel vagy akár egy futó projekteddel. A zsűri nem az innovációd fázisát, hanem annak eredetiségét, megvalósíthatóságát és piaci lehetőségeit fogja értékelni.
2Honnan tudom, hogy nem lopják el az ötletem?
Nem ez a célunk! Fontos tudnod, hogy az ötlet önmagában még kevés. Ahhoz, hogy egy innováció megvalósuljon, egészen sok tényező kell, hogy összhangba kerüljön: az ötlet, a csapat, a forrás, a piac, a megvalósítás stb. A célunk az, hogy segítsünk! Ha az Egyetem úgy dönt, hogy támogat téged az ötleted megvalósításában, mindenképp sor fog kerülni egy személyes egyeztetésre, ahol egyedi megállapodásra fogunk törekedni.
3Csapatban vagy egyénileg nevezhetek?
Bárhogyan, de nincs külön egyéni és csapat kategória. Minden versenyző együtt kerül pontozásra. Természetesen egyik verzió sem élvez prioritást a másikkal szemben.
4Mire használhatom fel a nyereményem?
A verseny jutalmazási rendszerét úgy alakítottuk ki, hogy ha helyezést érsz el, akkor támogatni tudjunk téged az ötleted megvalósításában, fejlesztésében. Hogy mire van szükséged az ötleted fejlesztéséhez, ezt Te határozod meg, illetve természetesen ebben mi is segítünk, ha igényled.
 

MÉG TÖBBET SZERETNÉL TUDNI?
LÉPJ VELÜNK KAPCSOLATBA!


E-mail: innov@szie.hu
Telefon: 06-20-450-1006